SEO

Meer bezoekers genereren naar je website om zoveel mogelijk leads, bestellingen of klanten te krijgen met verschillende technieken

WAAR WIJ HET BESTE IN ZIJN

Meer bezoekers genereren naar je website.

Wat houdt SEO eigenlijk in?

Je hebt de term SEO waarschijnlijk al talloze keren voorbij horen komen anders was je hier nu niet geweest. Ik ga je meer vertellen over wat SEO precies is en waarom het belangrijk is om een goeie SEO-strategie te voeren op je website. Maar nu als eerst de vraag wat is SEO? SEO wat staat voor “search engine optimalisatie” is de manier om bij Google op een gratis manier met je website te ranken. Om op deze manier “free online real estate”  te bemachtigen. Het is een uitstekende manier om een hoop meer bezoekers naar je website te krijgen zonder dat je hier een hoop geld voor betaald. Een ander groot voordeel van SEO is dat het blijvend is. Als je eenmaal een positie binnen Google hebt bemachtigd wordt je niet zomaar van deze plaats afgegooid, maar niet als er in Google’s ogen iemand is die betere content heeft over een bepaald onderwerp dan jij.

Op SEO Gericht

Wat wij met de Googlerichtlijnen bedoelen is dus Search Engine Optimalisatie. Hier bespreken wij welke punten wij binnen Google meenemen binnen de marketingmachine. Google zoekt elke website af die op het internet staat met een crawler. Een web crawler is een robot die alle content op je website opneemt en dit weer aan google terug speelt. Zo heeft google bij elke vraag die je hebt een antwoord.

Indexeren

Het indexeren van je website doe je via de Google Search Console. Dit is een tool van Google zelf waar je veel informatie vindt over bijvoorbeeld zoektermen die mensen gebruiken voordat ze op je website hebben geklikt. Dit niet alleen, hier lever je ook je sitemap in. Een sitemap is een url met alle pagina’s, blogposts, artikelen, afbeeldingen en noem het maar op. Bij Antenu dienen we de sitemap voor je in en zorgen ervoor dat de juiste artikelen, afbeeldingen, producten en pagina’s worden geïndexeerd.

Breadcrumbs

Breadcrumbs of broodkruimels op zijn Nederlands is een manier om navigatie op je website gemakkelijk te maken voor je bezoekers en voor crawlers. Door aan te geven wat voor spoor de bezoeker van je website heeft afgelegd weet deze precies waar hij of zij zich bevindt. Je kunt broodkruimels overal op je website plaatsen maar het is verstandig deze te plaatsen waar het de bezoeker opvalt. Ook maken breadcrumbs het makkelijk voor zoekmachines om je website te navigeren. Door het pad van de broodkruimels kan een crawler gemakkelijk links leggen tussen pagina’s van je website en deze koppelen aan elkaar.

Inhoudsopgave

Een inhoudsopgave is een onmisbaar element voor blogs anno 2022. Waarom dan zul je je misschien afvragen. Hier is een simpel antwoord voor te geven namelijk Google. Zoals je waarschijnlijk wel weet houdt Google enorm van content en waar de zoekmachine nog meer waarde aan hecht is goed gestructureerde content. Door het plaatsen van een inhoudsopgave in je blog ziet de crawler van Google gelijk de structuur van je artikel en snapt deze sneller en beter waar deze over gaat. Op deze manier wordt jouw content nog sneller opgenomen in de zoek resultaten en zul je sneller hoger worden getoond. Een grote win in onze ogen.

dwell time

Dwell time is de tijd die iemand op je website spendeert voordat hij terug klikt naar de resultaten pagina. Dit is in de ogen van Google een enorm belangrijke ranking factor omdat deze goed in kaart brengt of je waardevol bent voor de zoeker of niet. Je kunt de dwell time van je bezoeker verhogen waardoor je dus waardevoller wordt. Dit kun je doen op de volgende manieren.

Door met interne links te werken. Door te linken naar artikelen van jezelf creëer je een spinnenweb op je eigen website die ervoor zorgt dat de persoon die op je website aan het scrollen is betrokken blijft met je content. Doordat hij/zij van artikel naar artikel gaat verhoog je de tijd dat hij/zij spendeert op je website.

Veelgestelde vragen

Ben ik straks wel goed vindbaar?

Wij helpen je met aan of met je website goed vindbaar maken op Google. Door het toepassen van moderne SEO-technieken ben jij straks niet te missen!

Waarom kies ik voor antenu om mijn website te laten bouwen?

Er zijn veel partijen die je kunnen helpen aan een website. Waarom zou je dan voor Antenu kiezen? Bij Antenu begeleiden we jou door het gehele proces heen zodat jij altijd weet wat er gaande is en de website krijgt die je wilt! Ook hanteren wij een vaste prijs waardoor we niet met onverwachtse kosten aankomen.

Helpen jullie mij ook met website onderhoud?

Tuurlijk! We onderhouden je website met alle liefde en doen dit voor talloze andere ondernemers. Bekijk het kopje onderhoud om hier meer over te lezen.

Wat wij hebben gemaakt

Bekijk onze vorige werk