Website laten maken of zelf maken, hoe en wat?

Website laten maken is niet zo’n eenvoudige opgave, aangezien u van tevoren duidelijk moet hebben wat voor soort website u wilt laten maken. Wordt het een webshop, website of ga je voor een mobile first website experience?

Naast het weten wat voor website je gaat maken zijn deze factoren ook belangrijk om niet te vergeten, veilige verbinding zoals HTTPS, de responsiveness van de website dus werkt hij goed op telefoon, tablet of pc? Hoe werkt het met configureren van de mail? De kleuren die je wilt gebruiken en het CMS-systeem.

Beginnen bij het begin, het design

Hoe komt mijn website eruit te zien. Aan welke wensen moet dit voldoen?

Design

Heb je een ontwerp in gedachten? Wees hierin helder en duidelijk want anders loop jij of wij vast met het maken van de website. Laat ons dan ook duidelijk weten wat je precies wilt zodat er geen problemen worden ervaren tijdens de oplevering van de website.

Logo

Het komt ook vaak voor dat het logo die je gebruikt voor je bedrijf niet passend is voor de website of hij is al in geen jaren geüpdatet. Zorg er dan ook voor een strak logo die zowel op telefoon als op computer er goed uitziet.

Kleurenschema’s

Het vinden van de juiste kleuren voor je website kan je vinden bij Google en Coolors.co.

Bij Google hebben ze een website gemaakt namelijk material.io onder deze link vind je het kleurensysteem dat zij hebben bedacht. The color system – Material Design

Bij Coolors.co gaat het toch makkelijker. Daar kan je namelijk random kleuren generen of bladeren tussen kleurenschema’s die vaak gekozen zijn.

Afbeeldingen

Nu we het algemene design hebben gehad, het ontwikkelen van logo die er goed uitziet online, het kleurenschema die je wilt gebruiken moet de website worden voorzien van afbeeldingen. Let er goed op dat je geen afbeeldingen van Google pakt. De reden daarvoor is dat de afbeeldingen al gekocht zijn en gebruikt worden op andere websites. Het is dus niet toegestaan om ze te gebruiken, tenzij met toestemming van Google.

Hieronder heb ik een overzicht van websites waar je de afbeeldingen gratis kan downloaden:

  • Pixabay.com
  • Stockvault
  • Pexels
  • Rawpixel

Zo zijn er nog veel meer. let op want bij sommige wordt er wel gevraagd of de credentials erbij wordt gezet.

Als je de website door ons laat ontwikkelen maken wij gebruik van premium high end stockafbeeldingen.

Content

Een ander belangrijke deel van de website is de content die erin staat. Dit moet SEO gerichte content zijn want als deze niet goed is dan komt je website niet of heel laag in Google terecht. Het is dus ook belangrijk dat er veel bezoekers op jouw website komen want als je geen bezoekers hebt zal Google je slechter ranken.

Het posten van een blogartikel gerelateerd aan je doelgroep is dus belangrijk om wekelijks te plaatsen.

CMS-systeem

Wat is een CMS-systeem? Een CMS-systeem is een stuk software waarmee je zelf aanpassingen kunt doen aan de site. Denk hierbij aan instellingen, instellen van lay-outs en het aanmaken nieuwe pagina’s. Als je de website door ons laat ontwikkelen maken wij gebruik van de CMS-systeem WordPress.

Wij hebben voor WordPress gekozen omdat 42% van de websites draait op WordPress.

WordPress staat bekend voor de veiligheid en gebruiksvriendelijkheid.

Hoe krijg ik een veilige verbinding met een website?

Een domein moet een SSL certificaat hebben zodat de browser weet dat de informatie op de website veilig staat, maar hoe krijg je dit voor elkaar? Deze optie vind je in het controlepaneel van je hosting provider. Dit is meestal Cpanel of DirectAdmin. Bij Cpanel staat die optie onder LetsEncrypt SSL. Hier vraag je je SSL-certificaat aan. Het duurt dan gemiddeld een paar uur voordat hij actief is en veranderd het domein van HTTP naar HTTPS. Bij DirectAdmin vind je het onder de instelling SSL-certificaten. Deze stap is heel belangrijk voor je Google ranking. Het niet gebruiken van een SSL-certificaat kan je plekken binnen google gaan opleveren.

Elk website die door Antenu is gemaakt krijgt automatisch een SSL-certificaat.

Website responsive maken

Een website responsive maken is misschien wel het lastigste voor beginnende developers. Je moet namelijk drie keer je design verbeteren voor zowel computer, telefoon en tablet. Het maken van een responsive design is het inrichten van verschillende breakpoints die het beste bij elke schermgrootte passen.

Je kan op verschillende websites testen of zij een responsive design hebben. Dit doe je om het tabblad te verkleinen en te vergoten en kijken of de verschillende objecten goed reageren en daadwerkelijk ook kleiner of groter wordt.

Configureren van de mail

Je kan je mail configureren binnen Cpanel of DirectAdmin. Als de mail is aangemaakt moet je bij sommige hosting providers MX-records aan de DNS toevoegen om de mail te laten werken. Deze moeilijkheid nemen we graag van je af en configureren wij de mail voor jou. Wil je meer weten hoe je een mail moet configureren. Bekijk dan deze post waar wij hier dieper om ingaan

Nu hebben we alles gehad hoera!

Nou, was het maar zo. Het maken van een website is makkelijker gezegd dan gedaan. Je komt tijdens het maken van een website verschillende errors tegen. Het is daarom ook verstandig om een expert je website te laten maken om fouten te voorkomen. Zo moet de website ook worden onderhouden en beveiligd. Hier schrijven wij een blogpost hoe wij onze websites beveiligen en up to date houden.

Deel dit blog artikel:

Website laten maken of zelf maken, hoe en wat?

Facebook
Twitter
LinkedIn

Bekijk ook andere blog posts

Menu

Snel hulp nodig?